Projectbureau vrolijks

Projectbureau Vrolijks is een klein en flexibel bureau waar ik 25 jaar geleden mee gestart ben. Ondersteund door een vaste (ruimtelijk) vormgever en omgeven met een flink aantal specialisten op aangrenzende onderwerpen ben ik in staat om veel vragen rondom havens, watersportvoorzieningen, vaargebieden en vaarverbindingen op te lossen. Daarbij help ik overheden, verenigingen en watersportbedrijven met hun plannen voor de toekomst. Dat gaat voornamelijk over de vragen wat? waar? waarom? waarom daar? is dat haalbaar? 

Ik kijk naar de watersport in zijn context. Niet de haven is belangrijk, maar wat deze haven doet voor de omgeving en voor de lokale economie. In een stad moet een haven levendigheid brengen en aantrekkelijk te beleven vanaf het land. In een natuurgebied moet een haven juist rust bieden en ingepast worden. Door te weten hoe de exploitatie van een haven in elkaar zit zoek ik balans tussen bedrijfsbelang en omgeving. 

Vanuit deze houding schreef ik een boek over havens in binnensteden: “Stadshaven, smaakmaker in stedelijke ontwikkeling”. De titel zegt het al; wat voegt de haven toe? Vanuit deze kennis ontwikkelde ik met partners ‘Havens à la Carte’, een systeem met typologieën voor jachthavens in hun omgeving. Inmiddels is het systeem uitgebreid naar ligplaatsen-, serviceconcepten-, openbare aanlegplaatsen-, passagiersvaart-, watersporters- en waterevenementen- à la Carte. Daarmee heb ik een breed instrument in handen om met groepen na te denken over de toekomst van de watersport. 

Ik werk veel in teams. Soms als onderaannemer om het specifieke kennisaspect in te brengen, soms als hoofdaannemer om het gehele plan te maken. Mijn partners zijn vaak landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, gespecialiseerde makelaars/taxateurs, andere toeristische adviseurs, civieltechniekers en milieuadviesbureaus. De stijl van rapportages is steeds visueler, een kaart of infographic zegt vaak meer dan woorden. 

Rob Vrolijks watersportadviseur

Mijn ervaring strekt zich uit door heel Nederland, waar ik aan ruim 100 projecten aan de waterkant mee mocht werken. Die ervaring komt ook voor nieuwe opdrachtgevers van pas als het gaat om aanpak en informatie. Ik werkte aan enkele Europese projecten en gaf advies over havenontwikkeling in Engeland, Finland, België en Frankrijk. Ik ben erkend als Hiswa adviseur en spreek graag voor groepen.

Op mijn website presenteer ik vooral de projecten die ik gedaan heb. Dat geeft de bezoeker inzicht in de regionale spreiding, ervaring en soorten opdrachten. Hopelijk kan dat ook u het vertrouwen geven om uw vraag aan ons voor te leggen.

Het kantoor is gevestig op de Parkstraat 1b, 4818 SJ Breda (route)
Mail naar info@vrolijks.nl  of bel 076-533 98 50.

Opdrachtgevers

In de afgelopen jaren werd er voor gemeenten, toeristische bedrijven en andere (overheids) organisaties gewerkt. Hier een overzicht van enkele opdrachtgevers:

Partners

Vanaf 1 januari 2005 zijn op hetzelfde adres in Breda vier adviesbureaus op het gebied van toerisme en recreatie actief. Zij zijn, ieder met een eigen specialiteit, zelfstandig actief. Het voordeel is dat de kennis gedeeld wordt. Projecten worden soms gezamenlijk uitgevoerd, soms gelden de collega’s vooral als klankbord. Voldoende PLU(s) punten voor iedereen. Partners zijn Versteegen Support en Promotions, NL RNT, en Promint Projectmanagement.

Tweets door @Robvrolijks

Projecten

Hier vindt u de algemene watersportprojecten die door Projectbureau Vrolijks zijn uitgevoerd. Naar projecten

Contact

Mail naar info@vrolijks.nl of bel 076 533 98 50
Parkstraat 1b, 4818 SJ Breda

KVK: 20069713 BTW: NL001701294B71

Scroll naar top