Publicaties

Inspiratiereis Kopenhagen 2023
In maart 2023 ging ik samen met de Sport + Vitality Hub naar Kopenhagen voor een inspiratiereis rond sport in deze stad. Mijn interesse was specifiek de watersport, havenbaden en inzet van het waterfront in deze stad voor activiteit en gebruik. Een boekje met beelden en lessen legt de herinneringen vast.
Bekijken

Podcast over toerisme, recreatie en vrije tijd
Voor aflevering 8 van seizoen 2 van de podcast over toerisme, recreatie en vrije tijd is Richard Otten afgereisd naar Breda om te praten met de watersport specialist van Nederland, Rob Vrolijks. Waarom? De recreatiesector en watersport sector raken steeds meer met elkaar verweven. 
Beluister de Podcast 

Boek ‘Waterkaart Verklaard’
Uitgave ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan als adviesbureau in de watersport. Het boek toont een analyse van het recreatieve vaarnetwerk van Nederland waarin we de waterkaart in lagen uit elkaar hebben gehaald op basis van de oorsprong van een vaarweg. Dit levert een veelkleurig antwoord op de vraag hoe we als Nederland aan het meest gevarieerd vaarnetwerk van de wereld komen.
Bekijken  |  Bestel hier

Boek ‘Stadshavens’
Uitgave waarin kennis op het gebied van ontwikkeling van stadshavens wordt gedeeld. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan het nog altijd groeiende besef dat havens in binnensteden smaakmaker kunnen zijn voor de stedelijke ontwikkeling.
Bekijken

Boek ‘Riviercruises, impuls voor stedelijke economie’
Uitgave waarin wordt gekeken naar de groeimarkt van riviercruises en welke positieve gevolgen dit heeft voor steden en gemeenten in Nederland.
Bekijken

Publicatie ‘Daarom Watersport’
De uitgave Daarom Watersport brengt de meerwaarde van de waterrecreatie in beeld voor economie, woongenot, gezondheid en toertistische kwaliteit. Deze versie werd gemaakt in samenwerking met het Kenniscentrum Kusttoerisme.
Bekijken

Publicatie ‘Business Behind the Boat’
Uitgave waarin bedrijfstypen rond de bouw, bezit en gebruik van boten wordt geanalyseerd.
Bekijken

Publicatie ‘Havens à la Carte’
Uitgave waarin een nieuwe manier van denken over jachthavens wordt geïntroduceerd door het gebruik van haventypologieën die een instrument vormen om economisch en ruimtelijk beleid concreet te maken en zo de kansen voor watersportontwikkeling duidelijker te benoemen.
Bekijken

Tweets door @Robvrolijks

Projecten

Hier vindt u de algemene watersportprojecten die door Vrolijks Blue Progress zijn uitgevoerd. Naar projecten

Contact

Mail naar info@vrolijks.nl of bel 076 533 98 50
Bergschot 69 (B-gebouw, 3de verdieping) 4817 PA Breda

Scroll naar boven
Scroll naar top